Fresh Beer and Brewery Kitchen

Tavern, Brewery, Beer Garden, Restaurant


Dear Guests,

I am often asked which beer I like to drink. It is easy for me to answer because, in addition to the purity, the taste, and the foam, I value the importance of freshness! That is why I like to go directly to the brewery, especially "the brewery room" as the distance from the brew kettle to the consumers is shorter, the beer lover can get fresh beer. It is a shame nowadays that the beer loses its aroma and taste profile due to improper transportation and storage. However, my dear guests, you have come to the right place to enjoy every fresh beer with us. Cheers!

Today, the Bayerischer Bahnhof is famous for its hospitality and culinary delights – and it is known as the home of the Gose, a beer specialty from Leipzig. The Bayerischer Bahnhof is an exclusive location for every event.

Thomas Schneider, CEO

TABLE

reservation

Time
Jun 4, 2022 Öffentliches Bierseminar 10:00 - 12:00

Werden Sie zum echten Kenner des Gerstensaftes. Was ist Stammwürze? Was bedeutet das Reinheitsgebot? Worin liegt der Unterschied zwischen ober- und untergäriger Hefe? Wie entsteht dunkles Bier? Wie lange dauert der Brauprozess? Alle Antworten bekommen Sie bei unserem Brauseminar. Hier erfahren Sie auch Wissenswertes über die Braugeschichte der Original Leipziger Gose.

Das Brauseminar dauert ca. 2 Stunden und kostet € 24,90 pro Person inkl. 0,75l Goseflasche, Bierkenner-Urkunde, hausgebrautem Bier und Mittagessen. 

Wir empfehlen eine frühzeitige Reservierung.

... more

360 Grad Tour

Neu am Hahn 4 – Unser Maibock

Unser goldgelbes Saisonbier
aus 100% Wiener Malz schmeckt wie der Frühling –
kraftvoll, frisch, prickelnd, charakterstark gehopft mit den Sorten Perle, Saazer und Saphir.  Ein Bier um die ersten Frühlingstage kuschelig im Wirtshaus oder im grünenden Biergarten zu genießen –
eben für jede Wetterlage. 
0,3l   € 3,30
0,5l   € 4,90